Tietohallinto

Kyberturvallisuutta ja ICT-rakentamista

Tietohallinnon vuosi 2019 sujui vauhdilla. Olimme mukana kehittämässä osakkuusyhtiöidemme Karhu Voiman, Hamina LNG:n, Rohe Solutions:n ja Kaakon Alueverkon ICT-ratkaisuja.

Haminan Energian Online -asiakastietojärjestelmä uudistettiin Karhu Voiman Oma Voima -järjestelmäksi, ja otettiin käyttöön alkusyksystä. 

Maaliskuussa käyttöönotetulle uudelle biolämpölaitoksellemme rakensimme yhteydet sekä tarvittavat ICT-ratkaisut. Biolämpölaitoksen myötä varaudumme kasvavaan kaukolämmön kysyntään.

Lisäksi olemme valmistelleet dokumentoinnin hallintauudistusta ja olleet mukana kunnossapitojärjestelmähankkeessa.

Kaikin puolin työntäyteinen vuosi oli varsin onnistunut ja eteni suunnitelmien mukaisesti.

Verkossa turvallisemmin

Osallistuimme kesäkuussa Kymi19 -valmiusharjoitukseen, jossa oli mukana kaikkiaan 350 osallistujaa 40 organisaatiosta. Valmiusharjoituksessa käytiin läpi hybridivaikuttamisen ja kriisiviestinnän teemoja, ja se antoi meillekin paljon mietittävää ja ideoita uusiin toimintamalleihin.

Kyberturvallisuuteen on satsattu paljon ja pyrimmekin toiminnassamme ennakoimaan ja estämään mahdolliset uhkatilanteet lisäämällä ja kehittämällä tietoturvakerroksia.

Valokuituverkko laajenee

Haminetti-valokuituverkkomme rakentaminen ja suunnittelu on jatkunut kysynnän ja olosuhteiden mukaan. Kartoitamme mahdollisuuksia ja kiinnostusta myös valokuituliittymän yhteishankinnasta, jolloin mukaan liittyvien olisi mahdollista saada kuituliittymä edullisemmin. 

Haminetin tv-palvelupuolelle tuli muutoksia kaapeli-TV:n signaalitoimittajan vaihtuessa marraskuussa. Muutoksen myötä myös kaapeli-tv -kanavapakettien sisältöä ja hinnoittelua uudistettiin.

Loppuvuodesta aloitimme Haminetin brändiuudistuksen, jota jatketaan vielä alkuvuonna 2020.

Kyberturvallisuuteen on satsattu paljon ja pyrimmekin toiminnassamme ennakoimaan ja estämään mahdolliset uhkatilanteet lisäämällä ja kehittämällä tietoturvakerroksia.

Takaisin ylös