Tietohallinto

LNG-terminaalin ICT-työt työllistivät

Vuosi 2020 oli meillä työteliäs, erityisesti LNG-terminaalin ja terminaaliyhtiön puolella teimme työtä pitkin vuotta. Rakensimme terminaaliin mm. tietoliikenneyhteyksiä ja muuta terminaalin ICT-infraa. Valokuituyhteyden osalta työ valmistuu kuluvan vuoden alkukeväällä.

Vuonna 2020 jatkoimme myös tietoturvamme kehittämistä ja toimintojemme suojaamista yhä älykkäämpiä kybervaaroja vastaan.
Lisäksi jatkoimme myös NOVI-tietojärjestelmähankkeessa mukana.

Henkilöstö valmisteltiin etätyöhön

Meillä oli hyvät etätyövalmiudet jo ennen koronaa mobiilipisteidemme kautta, mutta henkilöstön siirtyminen suurelta osin etätyöhön aiheutti toki monenlaisia muutoksia ja valmisteluita, jotta kaikille saatiin hyvät etätyövalmiudet. Otimme mm. Visma Sign -palvelun käyttöön asiakirjojen sähköiseen allekirjoittamiseen ja valmistelimme henkilöstölle Teams/VPN-yhteydet.  

Kuituliittymät nopeammiksi

Kun ihmiset tekevät etätöitä ja ovat koronan vuoksi muutenkin enemmän kotona, hyvät tietoliikenneyhteydet ja digitaalisten palveluiden tarve korostuvat. Voikin sanoa, että korona laittoi digitalisaation vauhtiin, ja monin paikoin etätyöt ovat tulleet jäädäkseen.
Marraskuussa nostimme 250/50 Mbit/s kuituliittymän nopeuden 300/100 Mbit/s:iin. Samalla lanseerasimme myyntiin kokonaan uuden supernopean 1000/100 Mbit/s kuituliittymän.

Syksyllä Ruissalon nuorisotilaan avattiin Haminetti eSport Areenan 300 megan valokuitutyhteyksin. Areena on iso satsaus meille, ja yhteistyön avaus kaupunkiin ja nuoriin - osaltamme haluamme olla tukemassa alueen nuorison digitaalista pelaamista. Koronan vuoksi areenan varsinaiset avajaiset siirtyivät pidettäväksi myöhemmin kun korona hieman hellittää.

Vuoden aikana luovuimme Haminetti-sähköpostipalvelusta tekniikan vanhentumisen ja palvelun käytön hiipumisen myötä.

Vuosi 2020 oli työteliäs. Rakensimme LNG-terminaaliin mm. tietoliikenneyhteyksiä ja muuta terminaalin infraa.

Takaisin ylös